Boka plats!

Angående covid19
2020-03-13 08:12

Till vårdnadshavare som har barn i Uppsala Simskoleförening

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer kring hälsotillståndet på barnet för att få vistas i simskolan. Detta för att minimera smittspridning av eventuella virusinfektioner däribland Covid-19-viruset.

Vi uppmanar ledare, barn och vårdnadshavare att vara uppmärksamma på tidiga symptom på luftvägsinfektion som hosta, feber eller luftvägsbesvär. Vid minsta symptom på ett av dessa ska barn och ledare hålla sig hemma.

Nu är det viktigt att vara rädda om varandra och inte sprida smitta vidare. Genom att vara hemma när symptom visar sig kan ditt agerande rädda livet på någon av de som av olika anledningar har nedsatt immunförsvar. I denna stund behöver vi alla hjälpas åt.

Om du har ett infektionskänsligt barn eller själv är infektionskänslig och är fundersam på om du eller barnet ska gå till simskolan ska du kontakta din behandlande läkare för bedömning.

Om du har allmänna frågor om corona, hur myndigheterna hanterar situationen och känner oro, ring 113 13.

Tack för hjälpen!

Irene Molander