SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Frågor&Svar

Här besvarar vi några av de vanligaste frågorna om vår simskola

 

 

1. Var har ni er simskola?

Alla våra simskolor är förlagda till Fyrishov.

 

 

2. Vad kostar det att gå i simskolan?

Se info under respektive simskoleperiod.


En vuxen följer med in avgiftsfritt vid simskoletillfällen.

 

Deltagaravgift simskola: 12 x 30 minuter 1500kr. Är terminen kortare eller längre så justeras priset utifrån antalet tillfällen.

 

Mini- och babysim: 6 x 30 minuter 1280kr.

 

Vuxensim: 12 x 30 minuter 1800kr.

 

Medlemsavgift, 125 kr per kalenderår. Betalas i samband med det första kurstillfället under året.

 

En serviceavgift på 9-59kr som tillkommer på varje betalning.

 

 

 

3. När börjar simskolorna under året?

Där kan du även hitta ungefärlig tid då bokningen öppnar. Vi lägger alltid ut exakta datum/tider för detta på vår startsida minst ett par veckor innan aktuell bokning öppnar.
 

 

 

4. Vilken ålder är det för de olika grupperna?

Vi delar inte in barnen efter ålder utan efter vilken nivå barnen ligger på. Om vi har många barn i samma ålder på en nivå försöker vi naturligtvis placera dem tillsammans eftersom de motoriska färdigheterna då är jämnare.

De åldersgränser vi har är att barnen ska ha fyllt 2 år vid kursstarten för att börja i Minisim och ha fyllt 4 år innan kursstart för att börja i Baddaren eller högre. Läs mer om våra olika nivåer här.

 

 

 

5. Hur bokar jag plats?

All bokning sker via vår bokningssida som du hittar här.

Bokningen öppnas i etapper.
Förtur - De som gått på simskola hos oss tidigare under det senaste året (att enbart ha ett konto sedan tidigare ger inte tillträde). 
Övriga - Nya deltagare i simskolan.

 

Någon syskonförtur förekommer inte

Tillgången på simskoleplatser är mindre än efterfrågan vilket gör att vi inte kan garantera några platser. Det gäller även tidigare deltagare.

 
 

 

6. Hur vet jag om det finns platser kvar?

När bokningen är öppen syns antalet tillgängliga platser.

 

 

7. Kan jag ställa mitt barn i kö?

Nej, vi har inget kösystem. När kursen är fullbokad finns det möjlighet att skriva upp sig på en intresselista/Bevaka grupper. Vid en eventuell avbokning från aktuell grupp skickas då ett mail ut till de på intresselistan och då är det möjligt att boka plats (först till kvarn).

 

 

 

8. Avbokning och avbokningsavgift

Om ni anmält er men inte kommer att kunna påbörja simskolan är det viktigt att ni avbokar omgående. Framför allt för att bereda andra barn plats.

Sista datum för kostnadsfri avbokning är 7 dagar före kursstart, se bokningsbekräftelsen. Avbokning mellan 2-6 dagar före kursstarten debiteras med 400 kronor. Fr.o.m dagen före kursstarten betalar man full simskoleavgift. Undantag kan göras, t.ex. vid uppvisande av läkarintyg.

Ej betald avgift räknas inte som avbokning.

 

 

 

9. Vi blir tvungna att avbryta kursen, kan vi få pengarna återbetalda?

Vi har ingen möjlighet att återbetala kursavgifter. Om ni har läkarintyg på att barnet inte kan delta i simskola ber vi er att kontakta oss.

 

 

 

10. Mitt barn rekommenderas att gå kvar i samma grupp igen

Det är inte ovanligt att barnen går flera gånger på samma nivå. Vanligast är det att barnen går i Pingvinen Silver och/eller Pingvinen Guld flera gånger. I slutet av kursen, kan du samtala med den simlärare som varit ansvarig för ditt barns grupp kring rekommendationen.

 

 

 

11. Jag är förälder och vill gärna vara med i vattnet, går det bra?

Vill du vara med i bassängen talar du med ansvarig ledare i ditt barns grupp. En del barn känner sig tryggare om en förälder är med, men det finns också en del som blir distraherade av det.

 

 

 

12. Varför rekommenderar ni att föräldrarna väntar utanför bassängområdet under lektionstid?

Precis som svaret på frågan ovan om föräldrar i vattnet så blir en del barn väldigt distraherade av att ha föräldrarna nära, fokus ska vara på simundervisningen. Om barnet är orolig för något så går det bra att föräldern är med vid bassängen. Diskutera med ansvarig ledare om vad som är bäst för just er! 

 

 

13. Kan jag som förälder påverka simundervisningen?

Vi uppmanar alltid er föräldrar att ta kontakt med simläraren inför kursstart om man har några funderingar eller idéer kring sitt barns simundervisning. Genom att berätta för simläraren om eventuella svårigheter / förkunskaper så är det lättare för denne att göra ett bra arbete med ditt barn! Om du under terminen har funderingar kring simundervisningen så kontakta simläraren så snart som möjligt så att vi kan göra undervisningen ännu bättre, det är lättare att förändra under terminen än i efterhand.

 

 

 

14. Vad tycker ni om armpuffar, simdynor och andra badleksaker?

Vi tycker väldigt bra om leksaker där barnen själva kan välja om de vill ha hjälp att hålla sig ovanför vattnet. Vi tycker mindre bra om leksaker som man sätter fast på barnen. Armpuffar, badringar, simdynor och badkläder med inbyggda flytkuddar uppmuntrar inte barnen till att lära sig att ta sig fram på egen hand i vattnet och ger ofta ett felaktigt vattenläge. Flytkorvar och plattor är de enda flythjälpmedlen vi använder i vår simskola eftersom barnen då själva kan välja när de vill hålla i något och när de vill prova utan.

 

 

 

15. Jag skulle vilja bli simledare, hur gör jag?

Har du tidigare erfarenhet eller vill du lära dig?
Vi välkomnar alltid nya ledare, kontakta oss på info@uppsalasimskoleforening.se

 

 

 

16. Inpasseringskort till Fyrishov

Vi delar ut inpasseringskort vid kursstart. Inpasseringskorten gäller för barnet i simskola samt 1 medföljande vuxen. Bad ingår inte.

 

 

17. Ska barnen använda simglasögon på simskolan?

Svenska Simförbundets rekommendationer säger att efter Pingvinen Guld är det ok att använda simglasögon (dvs från vår grupp Fisken och uppåt). 

Grupperna som simmar i undervisningsbassängen ska alltså inte använda simglasögon. Prata med ansvarig ledare om barnet av någon anledning behöver ha simglasögon under lektionstid.

 

 

18. Måste medföljande vuxen byta om?

Nej. Dock måste ALLTID en medföljande vuxen följa med barnet till simskolan och hämta när gruppen slutat.

I gruppen Minisim så badar en vuxen och barnet tillsammans.

 

 

19. Kan man ta igen missad simskola?

Nej, det går inte att ta igen missad simskola.

 

 

20. Har ni undervisning på andra språk än svenska?

Våra lektioner/grupper hålls på svenska. Ledarna kan ge stöd på engelska vid behov.

 

 

21. Erbjuder ni privatlektioner?

Vi kan erbjuda privatlektioner i mån av tillgång på ledare och bassängtid. Vanligtvis kan vi erbjuda privatlektioner på vardagar mellan ca kl 14-16. 45 minuter 600kr + entré på Fyrishov. Kontakta oss för mer information/bokning.

 

 

22. Var hittar jag era Allmänna villkor?

Du finner våra allmänna villkor här