SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Frågor&Svar

 

Här försöker vi besvara de vanligaste frågorna vi får om babysim/minisim.

 

1. Vad är bra med att simma med sitta barn?

Det ger en ökad vattenvana och vattenglädje. Det är en mysig stund i vattnet tillsammans. Vattnet ger även barnen "massage" som stimulerar till rörelse.

 

2. När kan man börja babysimma?

Barnet ska ha läkt navel, vara minst 3 månader gammal samt väga minst 4 kg. Barnet bör dessutom vara van vid samma vattentemp som det är i bassängen (34 grader).

 

3. Är det farligt att dricka av bassängvattnet?

Nej, det är inte farligt i måttliga mängder.

 

4. Kan barnet simma vid eventuell sjukdom, så som vid förkylning, feber eller öroninflammation?

Är barnet sjukt så stanna hemma.

 

5. Kan barnet simma om det har rör i öronen?

Ja, det går bar så länge läkare inte rekommenderat något annat.

 

6. Vad skall barnet ha på sig i vattnet?

Fyrishovs direktiv säger babybadblöja och badbyxor ovanpå om man vill.

 

7. Mitt barn tycker inte längre att det är kul att simma, vad kan jag göra?

Vissa perioder kan det upplevas att ditt barn är omotiverat till att simma. I de yngre faserna kan detta spegla sig i att behovet av närhet i vattnet ökar och för lite äldre barn kan det visa sig genom att barnet inte vill vara med utan hellre håller sig till trappan och leker med vattnet. Det du som förälder kan göra är att försöka möta barnet där hen befinner sig och hitta övningar/ lekar som barnet accepterar och gillar för stunden. All vattenvana är bra oavsett om ni är med på gruppens övningar eller deltar lite vid sidan om.

 

8. Får två föräldrar / vuxna följa med in?

I kursavgiften ingår entré för en vuxen per deltagare. Vill två vuxna gå med in så betalar man entré för den ena direkt till Fyrishov.